Skoči do osrednje vsebine

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar na konferenci med Vlado Slovenije in Generalnim sekretarjem OECD

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes sodeloval na videokonferenci, ki je potekala med predstavniki Vlade Republike Slovenije in predstavniki Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD). Na slovenski strani so se videokonference poleg ministra dr. Logarja udeležili še minister za finance mag. Andrej Šircelj, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje dr.Tina Bregant in državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič. Delegacijo OECD je predstavljal Generalni sekretar Angel Gurria s sodelavci.

Minister dr. Logar je v svojem uvodnem nagovoru izpostavil pomembno vlogo, ki jo je OECD odigral v napredku, ki ga je Slovenija naredila v 10 letih članstva v tej organizaciji. V juliju bomo namreč praznovali 10. obletnico našega vstopa v OECD. Namen konference je bil pregledati dosedanje sodelovanje s to organizacijo ter predstaviti proti krizne ukrepe, ki jih je sprejela Slovenija.

OECD je pozitivno ocenil zgodnje ukrepe, ki jih je Slovenija sprejela za omejevanje okužb in zaščito delovnih mest. Pohvalil je strategijo testiranja za COVID-19, kar je Sloveniji omogočilo hitro omejitev širjenja virusa. OECD je ponudil svojo pomoč v obliki strokovnih analih in priporočil, ki jih pospešeno pripravlja, da bi državam članicam pomagal pri oblikovanju ukrepov za okrevanje po krizi COVID-a 19. Obe strani sta razpravljali tudi o gospodarskem okrevanju v mednarodnem okolju.