Skoči do osrednje vsebine

Poslovilno srečanje ministra dr. Logarja z nemškim veleposlanikom Klausom Petrom Riedlom

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Zvezne republike Nemčije Klausa Petra Riedla, ki zaključuje svoj štiriletni mandat v Sloveniji.
1 / 2

Sogovornika sta v pogovoru potrdila odlične in prijateljske odnose med Slovenijo in Nemčijo. Strinjala sta se, da sta državi strateški, politični in gospodarski partnerici, ki delita poglede na pomembnejša vprašanja v mednarodni skupnosti. Izrazila sta zadovoljstvo nad odličnim  sodelovanjem v okviru Tria predsedujočih držav Svetu EU skupaj s Portugalsko.

Minister dr. Logar je izpostavil pomen, ki ga Slovenija pripisuje gospodarskim odnosom z Nemčijo kot najpomembnejšo zunanjetrgovinsko partnerico Slovenije. Zavzel se je za nadaljnjo krepitev sodelovanja na vseh področjih skupnega interesa.

Zahvalil se je veleposlaniku za njegovo aktivno vlogo pri krepitvi strateškega dialoga med državama ter poglabljanju odnosov na področju gospodarstva in kulturnih izmenja. Ob koncu srečanja je minister veleposlaniku zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.