Skoči do osrednje vsebine

Na ogled razstava umetniških stvaritev dveh umetnikov

V avli Ministrstva za obrambo je na ogled razstava dveh umetnikov – akademskega kiparja, restavratorja, magistra umetnosti Ljubomirja Zidarja in mag. Ksenje Hauptman.

Umetnica Ksenja Hauptman je svoje stvaritve prelila na žlahten material – svilo. Njene umetnine izžarevajo kolorističen vtis barvne harmonije, slikovno polje duhovne oziroma sanjske motivike cvetov z lirično poanto pa izžareva sanjsko-domišljijski svet umetnice. Njena vodilna ideja in misel ob slikanju cvetov je na simbolični ravni zodiakalnih znamenj vpeta v naravo s številnimi variacijami.

Akademski kipar, restavrator, magister umetnosti Ljubomir Zidar je kot likovni ustvarjalec s številnimi samostojnimi in skupinskimi razstavami začel delovati leta 1966. Umetnik ustvarja svoje umetniške stvaritve z mnogo preciznosti in poetičnega zanosa, odmaknjen od vsakdanjega hrupa v idilični pokrajini. Svojo kiparsko poetiko gradi na simboliki Zodiaka, pri čemer mu je uspelo razviti odprto likovno govorico med oblikami vidnega sveta in izbrisano mistično simboliko.