Skoči do osrednje vsebine

Mini teater poleti v Plečnikovih Križankah

Mini teater ponovno začenja z svojimi predstavami, tokrat prvič na največjem velikem odprtem odru v Ljubljani, v čudovitem ambientu Plečnikovih Križank.

V gledališču so zapisali, da je bil čas korone za vse izjemno težak, se pa zavedajo, da moramo v tej težki situaciji iskati nove poti, iskati optimizem. Kot še nadaljujejo, bi bilo zaradi omejitev publike v dvoranah trenutno igranje v dvoranici na Križevniški 1 nesmiselno, ravno v pravem trenutku jim je roko ponudil Festival Ljubljana, ki jim bo poleti omogočil igranje predstav v čudovitem preddverju ljubljanskih Križank.

Ali kot je med drugim še zapisal direktor Mini teatra Robert Waltl: ''Vznemirjen sem, ker bomo z Mini teatrom kmalu začeli igrati v Križankah, na odprtem dvorišču, kjer bomo prikazovali naše predstave. Mini teater, maksi poletje, Križanke 2020. Korona nas ne bo zlomila – podprite umetnost, je moto, pod katerim bomo prikazovali naše zimzelene otroške predstave Žabji kralj, Obuti maček in Obisk za medveda. V predstavah igrajo Tadej Pišek, Murat & Jose, Gašper Jarni in Vesna Kuzmič. Za odrasle pa igramo Pasolinijevo melodramo “Ribica” o dekletu, ki je imela tri nesrečne ljubezni v svojem življenju. Igra jo Ana Urbanc, lovi ribe na obali jezera in govori o svojem življenju. ''Sin'' je naš veliki uspeh, zadnja ''predkoronska'' premiera, družinska zgodba, o mami, ki ostane sama s sinom tinejdžerjem, medtem, ko je oče z novo mlado ženo dobil dojenčka. Kaj se zgodi, ko sin napravi intrigo, ki jih bo vse, kot lokomotiva, potegnila v neznano. Prikazali vam jo bomo Polona Juh, Brane Šturbej, Saša Pavlin in jaz. ''Sina'' je napisal Floran Zeller, pisateljski čudež, maestralno pa ga je režiral Eduard Miler.''

Spremljajte spored predstav Mini teatra!