Skoči do osrednje vsebine

Razstava sodobnega slovenskega oblikovanja v Muzejski četrti na Dunaju

27. maja 2020 je potekal delovni sestanek med direktorjem Designforum Dunaj Severinom Filekom in vodjo Slovenskega kulturno-informacijskega centra (SKICA) Barbaro Koželj Podlogar na temo razstave sodobnega slovenskega oblikovanja v Muzejski četrti na Dunaju v letu 2021.

Zasnova razstave bo temeljila na obstoječi razstavi Made in Slovenia, s katero razpolaga Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo Ljubljana. Center za kreativnost je gostovanje razstave na Dunaju že uvrstil v svoj program. Razstava bo dopolnjena in se bo prilagodila dunajskemu galerijskemu prostoru.

Designforum Avstrija je skupaj z Avstrijsko oblikovalsko fundacijo leta 2005 ustanovil Designforum Dunaj za promocijo avstrijskega oblikovanja. V sodelovanju s forumi v drugih avstrijskih deželah oblikujejo smernice in programe, ki povezujejo gospodarstvo in kreativni sektor. Nastopajo kot prostor za dialog o oblikovanju in njegovi funkciji v današnjem času. Organizirajo razstave avstrijskega oblikovanja in mednarodne razstave, konference, simpozije, predavanje in vsako leto podelijo avstrijsko državno nagrado za oblikovalske dosežke. Galerija deluje v okviru Muzejske četrti (Museums Quartier Wien).