Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na 2. konferenco ob svetovnem dnevu varnosti hrane 2020// 2nd Conference On World Food Safety Day 2020

Varnost hrane, naša skupna odgovornost! / Food safety, everyone´s business

Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane, ki ga letos obeležujemo drugič. V času epidemije COVID-19, v izrednih razmerah, ki so spremenile svet, so izzivi zagotavljanja varnosti hrane, sistemi učinkovite preskrbe s hrano in soodgovornost vseh deležnikov v prehranski verigi pomembni pri obravnavi lokalnih in globalnih vprašanj. Svetovni dan varnosti hrane je čas za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj.  

Konferenca, ki jo organizirajo Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, EFSA informacijska točka in European Declaration on Food, Technology and Nutrition network bo v ponedeljek, 8. junija 2020, ob 10. uriv dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana (za vabljene udeležence).

Vsi zainteresirani se lahko zaradi okoliščin, povezanih s korona virusom, udeležite posveta preko video povezave z aplikacijo Webex.

Dostop do povezave bo omogočen 30 minut pred začetkom dogodka.

 

Prosimo vas, da se do četrtka, 4. junija 2020, do 14. ure, prijavite preko e-pošte (siwfsd2020@gmail.com) in ob tem obvezno navedete ime in priimek ter vaš elektronski naslov.

Med dogodkom bo omogočeno tudi posredovanje vprašanj na elektronski naslov (siwfsd2020@gmail.com). 

Prijave potekajo do zasedbe mest (150).