Skoči do osrednje vsebine

Fotografski natečaj Alpske konvencije za mlade

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Ministrstvo za okolje in prostor obvešča mlade fotografe o že 11. fotografskem natečaju z naslovom »Kontrasti v Alpah«, ki ga razpisuje Stalni sekretariat Alpske konvencije. Rok za prijave 31. avgust 2020.

V nasprotju s preteklimi izvedbami fotografskega natečaja se letošnja osredotoča na posebno skupino fotografov. Natečaj je odprt za vse mlade do vključno 30. leta starosti, ki živijo, študirajo in delajo v Alpah ali pa po njih samo potujejo. Na koncu bodo izbrali 13 fotografij, ki bodo krasile koledar Alpske konvencije za leto 2021. Kot ponavadi bodo tudi letos zmagovalci razglašeni v dneh pred mednarodnim dnevom gora (11. december).

Tokratna izvedba, ki jo pripravljajo v sodelovanju s prihajajočim švicarskim predsedstvom Alpski konvenciji ter CIPRO International in Mladinskim svetom CIPRE je posvečena temi »Kontrasti v Alpah«. Kljub temu, da Alpe na prvi pogled izgledajo kot enotno gorsko območje, ki se razteza preko več držav, nekoliko bolj podroben pogled razkriva veliko raznolikost. Grad v hribovitem svetu predstavlja kontrast tradicionalni alpski gorski koči. Alpske gorske krajine se razlikujejo po barvah in oblikah. Nekateri alpski kraji so močno obljudeni, spet drugi so oddaljeni in samotni. Nekatere znamenitosti so narejene iz betona, druge pa gradijo trajnostni materiali.

Več informacij o natečaju

Prijavni obrazec