Skoči do osrednje vsebine

Odziv na poročanje POP TV o "nenavadnih" in "izrednih" sestankih predsednika vlade

Pop TV je v svoji dnevno informativni oddaji 24ur danes poročal o - po njihovih navedbah - 'izrednem" in "nenavadnem" sestanku, ki da ga je sklical premier Janez Janša minuli torek z direktorjem policije, direktorjem NPU, prvim kriminalistom v državi, direktorjem SOVE, ministroma Hojsem in Toninom in državnim sekretarjem za nacionalno varnost Žanom Mahničem.

Namigovanja o izrednem ali nenavadnem sestanku predsednika vlade, o katerem je poročal Pop TV, ne držijo. Kot je razvidno iz vabil, ki smo jih posredovali novinarki Staši Lozar in si jih lahko vsak sam prebere, je imel tisti dan predsednik vlade tri podobne sestanke, in sicer na temo:
a) ocena finančnih in gospodarskih posledic epidemije,
b) ocena socialnih posledic epidemije,
c) ocena varnostnih posledic epidemije.


Tako je premier opravil pogovore z ministri Andrejem Vizjakom, Zvonkom Černačem, Marjano Bednaš (UMAR) in Bojanom Nastavom (SURS) o finančnih in gospodarskih posledicah epidemije, z ministri Janezom Ciglerjem Kraljem, Tomažem Gantarjem, Zdravkom Pocivalškom in Andrejem Šircljem o oceni socialnih posledic epidemije. S predstavniki varnostnih sistemov pa je bil opravljen pogovor o oceni varnostnih posledic epidemije.

Kot je jasno razvidno iz vabil, so bile na vsak sestanek vabljene za izbrano tematiko najbolj pristojne osebe v državi. Bilo bi nenavadno, če predsednik vlade takšnih sestankov v takšni situaciji ne bi organiziral.


Vabila objavljamo v nadaljevanju.