Skoči do osrednje vsebine

Informacije za izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov

Urad za mladino (URSM) je, zaradi številnih vprašanj organizacij v mladinskem sektorju, na enem mestu zbral priporočila za izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov.

Veliko izvajalcev programov mladinskega dela se je na URSM obrnilo z vprašanji, povezanimi z izvajanjem programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov epidemije COVID-19 in za čas po epidemiji. Najpogostejše vprašanje je bilo, ali se lahko sploh izvajajo programi mladinskega dela in pod kakšnimi pogoji.

URSM sporoča, da je mladinsko delo oz. programe in aktivnosti mladinskega dela dopustno izvajati tako v zaprtih prostorih, kot tudi zunaj njih. Obujanje javnega življenje in družbenih podsistemov narekuje tudi obujanje mladinskega dela. Zato vabijo, da skladno s trenutnimi razmerami in zmožnostmi znova odprete vrata vaših organizacij mladim v Sloveniji.

"Žal, enoznačnih odgovorov, ki bi se nanašali izključno na izvajanje programov mladinskega dela, ni. Mladinsko delo zajema nešteto različnih vsebin in prav toliko različnih oblik njihove izvedbe. Zato je pri načrtovanju in izvedbi aktivnosti potrebno upoštevati splošne omejitve predpisane s strani Vlade RS, splošna priporočila za preprečevanje okužbe NIJZ ter partikularna navodila in priporočila NIJZ za varno izvajanje posameznih dejavnosti," so zapisali v sporočilu.

Na Uradu ob tem poudarjajo, da gre za omejitve in priporočila, ki se dnevno spreminjajo, zaradi česar vas vabijo, da redno spremljate stanje ukrepov na spletnih straneh Vlade in NIJZ.

Celotno sporočilo s priporočili Urada za mladino najdete na tej povezavi.