Skoči do osrednje vsebine

Odpoklic pršuta v kosu s trga

Podjetje Lidl Slovenija je obvestilo Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic pršuta (blagovna znamka "Naše nam paše"), v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije listerije (lastna kontrola nosilca živilske dejavnosti). Proizvajalec vrši odpoklic neskladne serije proizvoda tudi iz poslovalnic Jagros, Spar, Celjskih mesnin in maloprodajne trgovine Pršutarna s Krasa.

Odpoklic pršuta v kosu

Podatki o proizvodu:

Živilo: pršut

Serija / lot: 506120

Opis pakiranja: v kosu

Tržna imena: Pršut v kosu, Naše nam paše (uporabno najmanj do: 8.9.2020)

                    Pršut v kosu, naše nam paše (uporabno najmanj do: 31.8.2020)

                    Pršut kosi Jager VP (uporabno najmanj do: 2.9.2020)

                    Lokavski pršut kosi (uporabno najmanj do: 1.9.2020)

                    Lokavski pršut kosi (uporabno najmanj do: 31.8.2020)

                    Pršut s Krasa kosi VP (uporabno najmanj do: 31.8.2020)

                    Pršut kosi VP (uporabno najmanj do: 2.9.2020)

Proizvajalec: Pršutarna s Krasa d.o.o., Lokev 9, 6219 Lokev

Živilo se trži v poslovalnicah Lidl Slovenija d.o.o., Jagros d.o.o., Spar d.o.o, Celjskih mesninah d.o.o. in v maloprodajni trgovini proizvajalca. 

Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijo zgoraj navedene serije živila vršijo odpoklic proizvoda s trga, ker je bila v živilu ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.

Potrošniki naj živilo ne zaužijejo.

Potrošniki se naj za vračilo izdelka obrnejo na mesto nakupa oziroma na zgoraj navedenega proizvajalca.

Osebe, ki so izdelek zaužile in pri katerih se pojavijo simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka. Nosečnice, starejše osebe in osebe s slabim imunskim sistemom naj bodo še posebej pozorni na navedene simptome. Simptomi so lahko znak listerioze, ki ima lahko nekaj tednov dolgo inkubacijsko dobo.

Posodobljeno 20.5.2020