Skoči do osrednje vsebine

Minister mag. Vizjak s predstavniki OZS o aktualnih temah

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister mag. Andrej Vizjak se je sestal s predsednikom Obrtno podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Brankom Mehom, predsednikom sekcije dimnikarjev pri OZS Simonom Dovrtelom in direktorjem OZS Danijelom Lampergerjem.

Minister Andrej Vizjak s predsednikom Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Brankom Mehom, predsednikom sekcije dimnikarjev pri OZS Simonom Dovrtelom in direktorjem OZS Danijelom Lampergerjem

Tema pogovora je bila zlasti problematika dimnikarskih storitev. OZS je izpostavila potrebne spremembe veljavne ureditve v smeri večstopenjskega licenčnega sistema, poostritev kontrol nad storitvami dimnikarjev in odgovornejšega pregleda novih kurilnih naprav, zlasti tistih, ki jih subvencionira država preko EKO sklada. OZS je izpostavila tudi problematiko prehajanja delovne sile s strani Bosne in Hercegovine, v povezavi s COVID-19.

MOP je naklonjen predlogom OZS in jih bo v največji možno meri upošteval v zakonodaji, tudi v Zakonu o dimnikarskih storitvah.

OZS je ponovno izrazil polno podporo v prizadevanjih pri ukrepih za učinkovitejšo gradnjo, za njeno pospešitev, še posebej pri ukrepih povezanih z vlogo nevladnih organizacij v okoljevarstvenih in naravovarstvenih postopkih.