Skoči do osrednje vsebine

Sestanek preko videokonference s predsednico Zveze slovenskih društev na Hrvaškem

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch in državni sekretar dr. Dejan Valentinčič sta se danes preko videokonference sestala s predsednico Zveze slovenskih društev na Hrvaškem dr. Barbaro Riman.

Videokonferenca ministrice Jaklitsch in državnega sekretarja s predsednico Zveze slovenskih društev na Hrvaškem | Avtor: USZS

Predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem dr. Barbara Riman je ministrici in državnemu sekretarju podrobneje predstavila delovanje zveze, dejavnosti na področju povezovanja slovenskih kulturnih društev na Hrvaškem  ter nove ideje in pristope, ki jih poskušajo ubrati. Posebno pozornost so v pogovoru namenili učenju slovenščine na Hrvaškem, kjer sta se ministrica in državni sekretar strinjala, da je potrebno izkoristiti vse dane možnosti in pouk še razširiti. Izognili se niso niti vprašanju trenutnega mejnega režima. Sogovornike veseli, da zdravstvena situacija kaže učinkovito zajezitev širjena virusa in omogoča rahljanje ukrepov. Skupna želja ostaja, da bi kmalu lahko spet zaživeli kot pred pandemijo.