Skoči do osrednje vsebine

Dan Evrope priložnost za prvo analizo EU enotnosti, solidarnosti in učinkovitosti

Dan Evrope, ki ga praznujemo 9. maja, bomo tudi letos obeležili. Zaradi pandemije v nekoliko drugačni obliki - s spletno razpravo. In zaradi pandemije z zelo pomembno temo - kako bomo EU razvijali po pandemiji?

Spletna razprava z naslovom Pandemija v EU – Kaj smo se naučili in kako naprej bo potekala v petek, 8. maja 2020 ob 13. uri. Sodelovali bodo Jelko Kacin, uradni govorec Vlade Republike Sloveije za COVID-19, Romana Tomc in Klemen Grošelj, evropska poslanca ter dr. Alojz Ihan, imunolog in mikrobiolog. Razpravo bo vodil Luka Robida, novinar RTV Slovenija. V razpravi bodo spregovorili o tem, kako se je EU odrezala v upravljanju s krizo koronavirusa. Med drugim bodo poskušali pojasniti, zakaj evropski zdravstveni sistemi niso bili bolje pripravljeni na globalni šok, kako se bolje pripraviti na podobne krize ali naravne katastrofe v prihodnje in kako v prihodnosti doseči večjo solidarnost med državami članicami.

Vabimo, da se prijavite preko Zoom-a. Po prijavi na seminar boste v vaš spletni nabiralnik prejeli potrditveni email s povezavo do seminarja, ki se bo odvijal v živo. Če aplikacije Zoom še nimate, vam svetujemo, da si jo že prej naložite na računalnik ali pametni telefon. Razpravo lahko spremljate tudi na FB profilu Pisarne Evropskega parlamenta.

Gre za prvo v nizu dvanajstih spletnih razprav, ki jih bomo organizirali vsak petek. Organiziramo jih v sodelovanju Vlada Republike Slovenije in Pisarna Evropskega parlamenta.

Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih medijih in se spletnih seminarjev tudi udeležite.