Skoči do osrednje vsebine

Premier Janez Janša: Poročilo o dobavi zaščitne opreme bo na poslanskih klopeh v prihodnjem tednu

Predsednik vlade Janez Janša se je danes odzval na vprašanja, ali v luči zapletov pri nabavah protivirusne zaščitne opreme in ventilatorjev še zaupa gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku? In ali je bila v tistem trenutku, ko smo ventilatorje potrebovali takoj, ker nismo vedeli, da italijanskega scenarija pri nas ne bo, na mizi kakšna druga ponudba z bolj ustreznimi ventilatorji (pa četudi dražja) v enakem številu in z enako hitrim rokom dobave?
Državni zbor Republike Slovenije

Državni zbor Republike Slovenije | Avtor: SOJ DZ

Premier je na družbenem omrežju twitter zapisal, da gospodarskemu ministru zaupa in še, da se je kupovalo vse, kar je bilo mogoče dobiti čimprej in kar je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. "Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo. Rok in zanesljivost dobave faktor št. 1. Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca," je zapisal premier.

Poudaril je še, da je vlada v zvezi z nabavami zaščitne opreme pripravila poročilo, ki bo drug teden na poslanskih klopeh. Ob tem je izpostavil, da sta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in minister za obrambo Matej Tonin v oddaji Tarča na TV Slovenija skušala predstaviti ključne poudarke, a jima voditeljica tega ni dopustila.

Predsednik vlade Janez Janša je ob tem tudi spomnil, da je vlada, ki jo je vodil Marjan Šarec, za edini naročeni ventilator pred 13.3.2020 plačala 49.154€, povprečna cena za ventilatorje po prevzemu nove vlade pa je znašala 33.880€. "Razlika v teh cenah pojasni motiv prvorazrednih dobaviteljev in njihovih medijskih ter PR izpostav za napade na Zdravka Počivalška," je še poudaril predsednik vlade Janez Janša.