Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus in živila – pogosta vprašanja in odgovori

V času pandemije koronavirusa tako Evropska komisija kot tudi pristojne institucije, ki so v državah članicah pristojne za varno hrano, prejemajo številna vprašanja, ki se nanašajo na prenos omenjenega virusa z živil na potrošnike, varnost živil in postopke za zagotavljanje varnosti živil.

Številne informacije o tem so že objavljene na spletnih straneh nacionalnih inštitutov za javno zdravje, posameznih institucij za varno hrano kot na strani Evropske komisije in Evropske agencije za varno hrano.  Z namenom  poenotenega podajanja ključnih informacij na enem mestu je Evropska Komisija, v sodelovanju z vsemi pristojnimi  institucijami, ki so v državah članicah pristojne za varno hrano, pripravila dokument pogosto zastavljenih vprašanj in odgovorov nanje. Le-ta bo v pomoč tako nosilcem živilske dejavnosti, potrošnikom kot tudi ostali javnosti.

Dokument se nahaja na naslednji povezavi:

https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_crisis_covid19_qandas_sl.pdf