Skoči do osrednje vsebine

Inovativen.si se pridružuje prvemu panevropskemu hackathonu #EUvsVirus

Ministrstvo za javno upravo je z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološkim parkom Ljubljana in ostalimi partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema izvedbeni partner za Slovenijo. V okviru aktivnosti, ki jih pripravlja Ministrstvo za javno upravo bomo tudi sodelavci projekta Inovativen.si prevzeli aktivno vlogo pri pripravi in izvedbi aktivnosti hackathona #EUvsVirus.

Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo in državami članicami EU organizira prvi panevropski hackathon, ki bo naslavljal teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19. Hackathon bo povezal evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope. Tokratni hackhaton je pomenljiv predvsem iz vidika pomoči vašim družina, prijateljem, znancem, ki se soočajo s posledicami nalezljive bolezni COVID-19 in krizo, ki jo je ta prinesla. 

Panevropski hackathon, ki bo potekal med 24. in 26. aprilom 2020, bo predvidoma združil do 60.000 udeležencev iz celotne Evrope. Predstavlja enega izmed mehanizmov skupnega odziva EU na izzive, ki jih je razkrila pandemija COVID-19. Več informacij (v angleškem jeziku) je na voljo na posebni spletni strani EUvsVirus in preko spletnih družbenih omrežij.

Dogodek boste lahko v slovenskem jeziku lahko spremljali na tej povezavi

Organizacijska skupina na ravni EU je identificirala 6 ključnih izzivov, h katerim je mogoče prispevati in sicer:

-              Zdravje in življenje,  

-              Neprekinjeno poslovanje, 

-              Družbena in politična kohezivnost, 

-              Delo in učenje na daljavo, 

-              Digitalne finance in 

-              Drugo.

Kako lahko sodelujete in kdo se lahko prijavi?

Hackathona se lahko udeleži vsak posameznik in/ali skupine, ki se odloči nasloviti enega od  naštetih 6 skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU.

Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU

Del naraščajoče mreže institucionalnih podpornikov lahko postanete s prijavo na enotni spletni točki EU.

Več informacij in statistiko prijav Slovenije si oglejte na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/eu-vs-virus-hekaton/

Vabljeni, da se nam pri reševanju ključnih izzivov pridružite v čim večjem številu!

Za več informacij smo vam na voljo na inovativen@gov.si. 

Pasica panevropskega hackhatona

Pasica panevropskega hackhatona