Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša obiskal Splošno bolnišnico Celje in policijsko postajo v Velenju

Predsednik vlade Janez Janša je danes obiskal splošno bolnišnico Celje in policijsko postajo v Velenju.

V Splošni bolnišnici Celje se je premier srečal s predstavniki vodstva zavoda, in sicer z direktorico Margareto Guček Zakošek, strokovnim direktorjem Francem Vindišarjam, predstojnikom urgentnega centra Splošne bolnišnice Celje Andrejem Strahovnikom in specialistko infektologije Tanjo Selič Kurinčič.

Splošna bolnišnica Celje izvaja celovito bolnišnično in ambulantno zdravstveno oskrbo na vseh ravneh zdravstvene dejavnosti. Skrbi za dvigovanje, povrnitev in izboljšanje zdravja prebivalcev matične regije, Republike Slovenije in širše. Predsednik vlade je ob obisku izpostavil, da v Splošni bolnišnici Celje dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive koronavirus epidemije in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije. 

Janez Janša je ob robu obiska tudi poudaril, da je danes slišal najlepšo novico prazničnih dni, in sicer se je v Dom upokojencev v Šmarjah iz celjske bolnišnice vrnilo 12 varovancev, ki se jih je zdravilo zaradi bolezni COVID-19, najstarejši med njimi pa ima kar prek 90 let. Premier se je ob tem zahvalil tako osebju Doma upokojencev v Šmarjah, kot tudi vodstvu in ekipam Splošne bolnišnice Celje. »Rešujete življenja,« je ob tem navedel premier.

Predsednik vlade pa se je danes srečal tudi s policisti policijske postaje v Velenju. Kot je ob robu obiska poudaril premier, je slovenska policija v teh zahtevnih časih še posebej obremenjena. »Hvala policistom policijske postaje Velenje za predstavitev dela, vodstvu in vsem pripadnikom policije pa velika hvala za predano delo, varovanje naših meja in skrb za varnost Slovenije,« je še navedel predsednik vlade Janez Janša.