Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša danes obiskal UKC Maribor

Predsednik vlade Janez Janša je danes obiskal Univerzitetni klinični center Maribor, ki opravlja zdravstveno dejavnost na sekundarni in terciarni ravni za območje Maribora, Pesnice, Ruš, Ormoža, Lenarta, Ptuja in Slovenske Bistrice, z nekaterimi subspecialnimi dejavnostmi pa pokriva tudi potrebe severovzhodne Slovenije in Koroške.
Predsednik vlade Janez Janša obiskal UKC Maribor.

Predsednik vlade Janez Janša obiskal UKC Maribor. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 2

Kot je ob robu obiska poudaril premier, UKC Maribor dokazuje, da »zmoremo«. Po njegovih besedah direktor UKC dr. Vojko Flis in strokovni direktor bolnišnice dr. Matjaž Vogrin ter njune ekipe obvladujejo najzahtevnejše posledice epidemije koronavirusa v Mariboru in širše vse od prvega izbruha dalje. Enako tudi mesto Maribor.

»Zaradi naših zdravnikov in tistih vodstev zdravstvenih ustanov, ki so imeli dovolj modrosti, znanja in poguma, da so pravočasno videli dlje kot tisti na vrhu, smo epidemijo s koronavirusom v prvi fazi lažje obvladali. V UKC Maribor so z ukrepi pričeli že 7.2.2020,« je poudaril premier Janez Janša in čestital ter zahvalil vsem zdravnikom in medicinskim sestram.