Skoči do osrednje vsebine

Opozorilo – Previdno pri nakupu preko spletne strani www.shopland.si

Na Tržnem inšpektoratu ponovno pozivamo potrošnike, da so previdni pri spletnih nakupih zaščitnih mask.

V zadnjem tednu dni smo prejeli večje število prijav potrošnikov v zvezi s ponudbo zaščitne opreme, zlasti gre za zaščitne maske, pri čemer se največ prijav (do tega trenutka 43) nanaša na spletnega ponudnika www.shopland.si. Po podatkih, objavljenih na spletni strani, naj bi šlo za ponudnika iz tujine (Združenega kraljestva). Prijavitelji se v glavnem pritožujejo nad ceno, ki je po njihovem mnenju pretirana, prav tako pa navajajo tudi, da se ne morejo odjaviti od prejemanja oglasnih sporočil, ki jih prejemajo po elektronski pošti. Postopek ugotavljana morebitnih kršitev določili predpisov iz pristojnosti Tržnega inšpektorata je še v teku, zato bomo o ugotovitvah lahko več napisali po zaključku le-tega.

Glede nezmožnosti od odjave prejemanja elektronskih sporočil pa smo že seznanil pristojni organ, to je Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve RS.

Vsem potrošnikom ponovno svetujemo veliko previdnosti pri naročanju zaščitne opreme preko spletnih ponudnikov. Pri tem naj bodo zlasti previdni na podatke o tem, kdo je ponudnik in od kod prihaja, saj bodo v primeru naročanja blaga pri tujih ponudnikih, v primeru težav veliko težje uveljavljali svoje potrošniške pravice kot bi jih doma v primeru nakupa pri znanih in preverjenih ponudnikih.