Skoči do osrednje vsebine

Premier Janez Janša se je seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika

Predsednik vlade Janez Janša se je danes seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika, v katerem je pred časom prišlo do več okužb osebja in oskrbovancev z novim koronavirusom. Odgovornim se je zahvalil za njihovo odzivnost in kooperativnost ter zagotovil, da krizni štab in vlada delata vse, da bi širjenje virusa v Sloveniji čim bolj zajezili.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika

1 / 2
Predsednik vlade Janez Janša se je danes seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika

Po njegovih besedah vlada dela tudi vse, da bi zdravstvenim in drugim ustanovam, med njimi tudi domovom za starejše, zagotovili dovolj zaščitne opreme, da se bodo lahko lažje spopadli z epidemijo.

Srečanja s predsednikom vlade Janezom Janšo so se med drugimi udeležili direktorica Doma starejših Metlika Iva Lozar, metliški župan Darko Zevnik in predstavnik Civilne zaščite Metlika Peter Šneljer.

Lozarjeva je ob robu obiska dejala, da so veseli, da so bili končno uslišani v tem, da potrebujejo pomoč. »Za jutri je dogovorjeno, da pridejo prostovoljci, prav tako medicinske sestre, da bomo lahko začeli normalno delati. Danes sta prišli tudi dve predstavnici ministrstva za zdravje, ki sta nam na razpolago kot prostovoljki in nam bosta strokovno pomagali,« je dejala. Tako bodo lahko v domu vsaj nekoliko razbremenili zaposlene, ki so bili do zdaj izjemno obremenjeni.

Po besedah župana Zevnika je stanje v Metliki trenutno primerno temu, kakršno je v celotni Sloveniji. Zdravstveni dom, kjer je prišlo do prvega izbruha okužbe v Metliki, ki je bila nato prenesena tudi v dom upokojencev, je po njegovih besedah že saniran in je že začel prilagojeni program dela. V domu za upokojence pa so razmere še vedno težke. »Do zdaj nam je nekako uspelo zagotavljati primerno opremo, zdaj pa upamo, da bo to potekalo bolj normalno in bodo zadeve urejene sistemsko,« je povedal župan.

Po besedah predstavnika Civilne zaščite Metlika Šneljerja metliška civilna zaščita dela z vsemi močmi. »Smo organizirani, naloge so razdeljene in delamo. Vedeli smo namreč, da smo odvisni predvsem od sebe,« je dejal. Od današnjega obiska predsednika vlade si obeta zlasti to, da bodo lažje dobili zaščitna sredstva, s katerimi se bodo predstavniki civilne zaščite varneje odpravljali na intervencije.

Iskalnik