Skoči do osrednje vsebine

Za zanesljive informacije v zvezi s koronavirusom pokličite 080 1404

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center na brezplačni telefonski številki 080 1404.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan, med 8. in 20. uro. Če kličete iz tujine, je klicni center dosegljiv na +386 1 478 7550
Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb / strokovnjakov.
Vlada RS je ob pojavu koronavirusa odprla posebno spletno stran https://www.gov.si/teme/koronavirus/, na kateri boste našli informacije o ukrepih za zajezitev širjenja koronavirusa, preprečevanju okužb, simptomih in zdravljenju, priporočilih potnikom, informacije za strokovnjake in vladne ukrepe, pa tudi najnovejše podatke o številu testiranj, potrjenih okužb in smrtnih primerov.
Na omenjeni spletni strani je tudi povezava https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori na Pogosta vprašanja in odgovore, ki jih v zvezi s koronavirusom objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Vsebine se dnevno dopolnjujejo.
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je že pripravilo prvi nabor ukrepov za pomoč podjetjem. Več informacij: korona.mgrt@gov.si