Skoči do osrednje vsebine

V vrste pogodbene rezerve Slovenske vojske vabimo državljanke in državljane Republike Slovenije

Spoštovani državljanke in državljani,
Slovenci smo bili v težkih trenutkih vedno enotni in povezani. Naši sodržavljani potrebujejo vso podporo in varnost. To je ena izmed temeljnih vrednot, ki jo našim državljanom zagotavlja tudi Slovenska vojska. Skladno s pozivom predsednika vlade smo se v Slovenski vojski odločili, da vas prosimo za pomoč. V svoje vrste vabimo vse državljanke in državljane Republike Slovenije, ki bi nam v teh zahtevnih časih radi pomagali. Pripadniki Slovenske vojske smo namreč zelo vključeni v prizadevanja Vlade RS, da se uspešno upremo epidemiji koronavirusa, s katero se spoprijemamo.

Vabimo vas, da se prostovoljno, začasno, javite na opravljanje vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske. S svojo udeležbo boste pomagali razbremeniti celoten varnostni sistem, ki nosi veliko težo boja proti epidemiji. Da bi podprli stalno sestavo Slovenske vojske, moramo nujno okrepiti njeno pogodbeno rezervno sestavo.

V pogodbeni rezervi Slovenske vojske lahko sodelujete od dopolnjenega 18. leta do konca koledarskega leta, v katerem dopolnite 50 let, (kot vojak, podčastnik ali nižji vojaški uslužbenec) oziroma 60 let (kot častnik ali višji vojaški uslužbenec).

Za vključitev v pogodbeno rezervo Slovenske vojske morate izpolnjevati naslednje pogoje:

  • ste državljan Republike Slovenije in nimate dvojnega državljanstva;
  • ste zdravstveno sposobni za vojaško službo (opravljen zdravniški pregled);
  • niste bili kaznovani, niste v kazenskem postopku in se strinjate z varnostnim preverjanjem;
  • ustrezna starost;
  • za dolžnost vojaka imate vsaj srednjo poklicno šolo, za podčastnika imate vsaj srednjo šolo in za častnika imate najmanj visoko strokovno šolo;
  • niste na delu, usposabljanju ali šolanju v tujini za več kot tri mesece;
  • niste zaposleni kot poklicni pripadnik SV, policist, pooblaščena uradna oseba v Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij ali poklicni gasilec;
  • niste razporejeni na dolžnost v sistemu zaščite, reševanja in pomoči;

Vsi, ki se želite pridružiti vrstam Slovenske vojske kot pogodbeni rezervist, pokličite posebno telefonsko številko za stike 080 13 22, ki deluje vsak dan od 7.00 do 19.00 in kjer boste dobili vse nadaljnje informacije za vključitev v pogodbeno rezervo Slovenske vojske.

Več informacij si lahko preberete tudi na spletni strani postanivojak.si.

Vljudno vabljeni v naše vrste. Za domovino!

Foto: www.postanivojak.si