Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vzpostavlja dežurno službo za čas trajanja epidemije

Zaradi spoprijemanja s posledicami širjenja novega koronavirusa covid-19 in obveščanja zainteresirane javnosti je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vzpostavilo nujni klicni center in predal za elektronsko pošto.

Vsled vse strožjih omejitev socialnih stikov in omejevanja gibanja prebivalcev Slovenije, ki so namenjeni preprečevanju širjenja novega koronavirusa, je MKGP za odgovore na vprašanja vseh deležnikov s področja resorja delovanja ministrstva vzpostavil dežurni klicni center. V dežurnem klicnem centru bomo posredovali informacije o stanju živil na slovenskem trgu, informacije, vezane na izvajanje kmetijske dejavnosti, veterinarske storitve in druge aktivnosti, ki se zaradi omejitev in ukrepov, ki so nastale kot posledica epidemije, izvajajo ali posegajo v ustaljene postopke ministrstvo in organov v sestavi.

Klicni center je javnosti dosegljiv od danes od 18. ure naprej na kontaktni številki 040 390 016. Dežurni operaterji, ki bodo na vprašanja klicateljev poskušali odgovoriti v najkrajšem možnem času, pa bodo na razpolago 24 ur vse dni v tednu. Ker se pričakuje večji naval klicev, je MKGP vzpostavilo tudi predal za elektronsko pošto cz.mkgp@gov.si, ki bo opravljal enako funkcijo kot klicni center, sicer pa bo začel delovati z jutrišnjim dnem.