Skoči do osrednje vsebine

Primopredaja poslov novi ministrici za pravosodje mag. Lilijani Kozlovič

Danes, 14. marca 2020, je na Ministrstvu za pravosodje potekala primopredaja poslov med dosedanjo ministrico za pravosodje Andrejo Katič in novo ministrico mag. Lilijano Kozlovič.

Ministrica Katič je ob primopredaji dejala: »Veliko projektov, ki smo jih načrtovali že v letu 2020, je žal ostalo nerealiziranih,« in na novozapriseženo ministrico mag. Kozlovič apelirala, da z delom na začetih projektih nadaljuje.

Pravosodna ministrica mag. Lilijana Kozlovič se je dosedanji ministrici zahvalila za doslej opravljeno delo in dodala, da se zaveda tako poslanstva, kot tudi pristojnosti in odgovornosti Ministrstva za pravosodje. Napovedala je tvorno sodelovanje z vsemi pravosodnimi deležniki, analize obstoječega stanja na posameznih področij in na tej podlagi pripravo potrebnih sprememb, ki morajo biti premišljene in domišljene, odločitve pa sprejete odgovorno in brez naglice.

Mag. Lilijana Kozlovič, rojena 30. oktobra 1962, je leta 1997 diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani in pridobila naziv univerzitetna diplomirana pravnica, leta 2012 pa je na tej fakulteti pridobila naziv magistra pravnih znanosti.

Poklicno pot je leta 1981 začela na Ministrstvu za notranje zadeve, in sicer na Policijski upravi Koper, svojo akademsko pot pa nadaljevala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 je na Upravni enoti Koper vodila Referat za osebna stanja, migracije in javni red ter nato še Oddelek za upravne notranje zadeve. V letih 1999 in 2000 je opravila volontersko pripravništvo na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije. Leta 2004 se je zaposlila na Ministrstvu za javno upravo, kjer je delovala na področju upravnega poslovanja in e-Uprave.

Leta 2005 je postala načelnica Upravne enote Koper. To funkcijo je opravljala do izvolitve za poslanko Državnega zbora v letu 2014. V letih 2016–2018 je bila generalna sekretarka Vlade Republike Slovenije. Nato je delovala kot svetovalka Zagovornika načela enakosti. Junija 2019 je bila imenovana za v. d. generalne direktorice Agencije za okolje Republike Slovenije, od decembra 2019 do včerajšnjega imenovanja za ministrico za pravosodje pa je to agencijo vodila kot generalna direktorica.