Skoči do osrednje vsebine

Mag. Matej Tonin prevzel posle ministra za obrambo

Danes, 14. marca, je na Ministrstvu za obrambo potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom za obrambo Karlom Erjavcem in ministrom za obrambo mag. Matejem Toninom. Po besedah obeh je bila primopredaja korektno opravljena.

Nekdanji minister Karl Erjavec je novemu ministru mag. Mateju Toninu zaželel uspešno delo, predstavnikom medijem pa se je zahvalil za dobro sodelovanje v zadnjih dvajsetih letih.

Minister mag. Matej Tonin se je svojemu predhodniku na mestu ministra za obrambo Karlu Erjavcu zahvalil za dolgoletno delo. Kot svojo prvo prioriteto je minister mag. Tonin izpostavil soočanje s koronavirusom.

Državna sekretarja v Kabinetu ministra za obrambo sta mag. Damijan Jaklin in Uroš Lampret, ki ju je vlada imenovala včeraj.

Na včerajšnji ustanovni seji je vlada tudi razrešila načelnico Generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc in direktorja Obveščevalno-varnostne službe (OVS) Ministrstva za obrambo Dejana Matijeviča. Do imenovanja novega načelnika Slovenske vojske bo Generalštab SV vodil brigadir Robert Glavaš, OVS pa bo v prihodnje vodil Andrej Osolnik.

Zvočna zapisa (MP3):

> Video posnetek - youtube MO (avtor: Branko Petrovič, MORS)

Foto: Bruno Toič, MORS