Skoči do osrednje vsebine

Mag. Andrej Šircelj prevzel posle kot finančni minister

Novi minister za finance mag. Andrej Šircelj je danes prevzel posle od predhodnika na položaju dr. Andreja Bertonclja. Oba sta se strinjala, da Slovenijo v naslednjih mesecih čakajo veliki izzivi, tudi na področju javnih financ.

Primopredaja poslov med Andrejem Šircljem in Andrejem Bertoncljem | Avtor: Ministrstvo za finance

Bertoncelj je ob predaji poslov poudaril, da javne finance zapušča v dobri kondiciji, a se zaveda, da nova ekipa delo prevzema v zahtevnem obdobju in da jih čaka težko delo. »Pred novo vlado in pred novim finančnim ministrom so veliki izzivi in v dobro državljanov in Slovenije jim želim uspešno delo.« 

»Zavzemal se bom, da bodo javne finance ostale stabilne in vzdržne ter da bomo javni dolg uspešno zniževali še naprej,« je ob prevzemu poslov poudaril Šircelj. Dodal je, da »nas v prihodnjih dneh, tednih in mesecih čakajo veliki izzivi, saj se posledice širjenja koronavirusa že odražajo tudi na področju javnih financ in finančnega sistema.« Prepričan je, da se bo nova ekipa ministrov z izzivi uspešno spopadla.

Temeljni ukrepi na področju javnih financ bodo usmerjeni v zagotavljanje finančnih sredstev, ki bodo namenjena zajezitvi in odpravi posledic epidemije.