Skoči do osrednje vsebine

Zapore mejnih prehodov z Republiko Italijo na glavnih in regionalnih cestah

Direkcija za infrastrukturo je v skladu z Odredbo Vlade RS o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), vzpostavila ustrezno prometno signalizacijo na določenih kontrolnih točkah na mejnem območju cestnih povezav z Republiko Italijo in zaprla vse ostale cestne mejne prehode.

Tako so bile na koncesijskem območju št. 2 Nove Gorice izvedene popolne zapore ceste s fizičnimi ovirami in ustrezno prometno signalizacijo na naslednjih mejnih točkah: Predel, Učja, Most na Nadiži, Robidišče, Livek, Solarji, Neblo, Rožna Dolina. Na mejnem prehodu Robič je vzpostavljena kontrolna točka z ustrezno označeno signalizacijo ter urejenim koridorjem. Na nekaterih mejnih prehodih bodo preko noči prisotne tudi dežurne ekipe.

Prav tako so na koncesijskem območju št. 3 Kopra izvedene popolne zapore s fizičnimi ovirami in s prometno signalizacijo, in sicer na mejnih prehodih: Lazaret, Osp, Lipica, Repentabor, Gorjansko in Klariči. Kontrolne točke so s prometno signalizacijo vzpostavljene na ostalih mejnih prehodih Fernetiči, Krvavi potok in Škofije. Na Fernetičih je za vzpostavitev kontrolne točke poskrbel DARS. Pri MP Škofije je promet iz vzporedne ceste preusmerjen na mejno kontrolno točko na hitri cesti H5.

Koncesionarja na območju št. 2 Nova Gorica in na območju št.3 Koper sta skladno s postavitvijo popolnih ali delnih zapor na mejnih prehodih pričela tudi s postavitvijo dodatne prometne signalizacije na križiščih, ki vodijo do MP, z namenom obveščanja voznikov o zapori na MP.

Na koncesijskem območju št. 4 Kranj, je vzpostavljena kontrolna točka na MP Rateče.