Skoči do osrednje vsebine

Zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Glycozal

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Glycozal in odsvetuje nakup izdelka na spodnjih spletnih straneh.

Zdravstveni inšpektorat RS je na podlagi prijave obravnaval oglaševanje in prodajo prehranskega dopolnila Glycozal na spletni strani https://si.glycozal.com/. Izdelek se je potrošnikom ponujal  tudi preko elektronske pošte.

Izdelek se oglašuje in trži tudi na spletnih straneh:

http://glycozals.com/?lang=si

https://si.preparats.eu/glycozal

 

Ponudnika izdelka, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati.

Predstavitev izdelka vsebuje nekatere zavajajoče navedbe in izmišljene izpovedi ljudi, ki naj bi jim izdelek koristil (na spletni strani https://hr.glycozal.com/ so navedene enake fotografije ljudi vendar je navedba njihovega imena in kraja drugačna).

 

Ponovno bi radi opozorili, naj potrošniki pred nakupom prek spleta preverijo spletno stran. Predvsem je potrebno poiskati informacije o ponudniku v spletni prodajalni, saj so ti podatki za spletne trgovine v EU zakonsko obvezni. Hkrati vsem uporabnikom svetovnega spleta priporočamo, da obiščejo spletne strani Varni na internetu (https://www.varninainternetu.si/) preko katerih Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT uporabnike interneta seznanja z varno uporabo interneta.