Skoči do osrednje vsebine

V Prevzgojnem domu Radeče organizirali izlet na Soriško planino

V Prevzgojnem domu Radeče smo v sredo, 5. februarja 2020, organizirali celodnevni izlet mladoletnikov na Soriško planino.

Izleta se je udeležilo pet mladoletnikov in dve mladoletnici. Na celodnevnem izletu so se nam pridružili tudi obsojenci z dvema spremljevalcema iz Zavoda za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje.

Ko smo prispeli do vrha planine, nas je vse najprej navdušil sneg, ki ga letošnjo zimo po dolini skorajda ni. Ob ustrezni obleki in obutvi smo pričeli s pohodom ob smučišču. Osvojili smo dva vrhova, in sicer Možic (1602 m) in Lajner (549 m). Ob vzponih smo si ogledali tudi rove iz 1. svetovne vojne in staro vojašnico. Prvi del pohoda je močno sijalo sonce, prisoten pa je bil tudi močan veter, ki je sneg dvigoval in nam ga lučal v obraz. Najzahtevnejši je bil spust v dolino, saj je bila pot poledenela, vendar smo si udeleženci pohoda med seboj pomagali. Po prihodu v dolino in kratkem počitku ob toplih napitkih so se mladoletniki in mladoletnice odpravili še na smučarsko progo, kjer so se sankali. Vsi so se strinjali, da so preživeli čudovit dan. 

Izlet mladoletnikov PD Radeče na Soriško planino | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

1 / 2