Skoči do osrednje vsebine

Minister Zajc nagovoril javne uslužbence Inšpektorata za okolje in prostor

  • Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor
Portorož, 31. januar 2020. Danes je javne uslužbence Inšpektorata za okolje in prostor, zbrane na strokovnih, izobraževalnih dnevih, nagovoril minister za okolje in prostor Simon Zajc.

Minister Zajc je izpostavil da na tovrstnih dogodkih udeleženci resda pridobijo nova znanja, a da na takih srečanjih ne gre prezreti pomena neformalnih medsebojnih pogovorov udeležencev. Ti prinesejo izmenjavo izkušenj, dobrih praks in vzpostavljanje povezav, ki obogatijo in olajšajo delo zaposlenih. Delo gradbenih in okoljskih inšpektorjev je pomembno ne le zato, ker nadzirajo izvajanje in spoštovanje okoljskih in gradbenih predpisov ter tako zagotavljajo zakonitost, ampak tudi zato, ker s tem v praksi ocenijo kakovost in vrzeli predpisov. Zato, je dejal, je pomembno, da inšpektorat sodeluje pri pripravi predpisov od samega začetka njihovega nastajanja. Imamo skupen cilj, ki ga skupaj uresničujemo.
Zbranim je zaželel uspešno delo.
Za govorniškim pultom stoji mlajši moški, v temni obleki, beli srajci in kravato s vzorcem. Na pultu je prenosnik, steklenica vode, kozarec in mikrofon, na katerem sveti rdeča lučka

Minister za okolje in prostor Simon Zajc | Avtor: Inšpektorat RS za okolje in prostor