Skoči do osrednje vsebine

Razširjena seja štaba Civilne zaščite za Posavje

V okviru razširjene seje štaba CZ za Posavje, ki je potekala v četrtek, 23. 1.2020, so se poveljnica in člani štaba CZ za Posavje, delavci Izpostave URSZR Brežice, predsedniki in poveljniki gasilskih zvez v Posavju, direktor-poveljnik PGE Krško ter poveljniki in namestniki poveljnikov CZ Občin v Posavju seznanili z delovanjem Vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki.

Obiskali smo Vojašnico Jerneja Molana

Predstavnik Vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki je prisotnim v uvodu predstavil področja delovanja 15. polka vojaškega letalstva, enote v njihovi sestavi ter naloge, ki jih opravljajo (tudi na področju zaščite in reševanja). Sledil je ogled filma o 100. obletnici Slovenskega vojaškega letalstva ter kontrolnega stolpa, kjer je bilo predstavljena razdelitev območja Letališča ter načrti za širitev in aktivnosti na območju Letališča v prihodnje.

Prisotni so si ogledali tudi delavnice in garaže za vozila, s katerimi na Letališču nudijo logistično podporo letalnikom (posebna vozila za čiščenje vzletno pristajalne steze, traktorje, tovorna vozila, terenska vozila, vozila namenjena za košnjo…).

 

Na seji štaba CZ za Posavje so se prisotni seznanili tudi s pregledom aktivnosti v Posavju na področju zaščite, reševanja in pomoči v letu 2019 ter načrtom dela v letu 2020.