Skoči do osrednje vsebine

Inšpekcijski nadzor po požaru v poslovni enoti Surovine na Ptuju

  • Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor
Maribor, 23. januar 2020. Inšpektor za okolje je na včerajšnjem izrednem inšpekcijskem pregledu ugotovil, da so bili izvedeni ukrepi v skladu z navodili. Zajeli so vso nastalo požarno vodo in naročili vzorčenje. Odpadke, ki so goreli, so dodatno ohladili in pregledali s termo kamero ter jih po končanem delovnem času natovorili v ustrezen keson.
V izrednem dogodku ni bil nihče poškodovan in ni prišlo do poškodb naprav ter delovnih strojev, zato ni bilo potrebno omejiti oziroma prepovedati obratovanja na lokaciji poslovne enote Surovine, d. o. o., na Ptuju.

Inšpektor za okolje je na včerajšnjem izrednem inšpekcijskem pregledu ugotovil, da so bili izvedeni ukrepi v skladu z navodili. Zajeli so vso nastalo požarno vodo in naročili vzorčenje. Odpadke, ki so goreli, so dodatno ohladili in pregledali s termo kamero ter jih po končanem delovnem času natovorili v ustrezen keson.

V izrednem dogodku ni bil nihče poškodovan in ni prišlo do poškodb naprav ter delovnih strojev, zato ni bilo potrebno omejiti oziroma prepovedati obratovanja na lokaciji PE Ptuj.