Skoči do osrednje vsebine

"Business-to-Diplomacy" v podjetju Renault-Revoz d.d., Novo mesto

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Danes je v organizaciji Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve v sklopu serije dogodkov "Business-to-Diplomacy" (B2D) in v sodelovanju s francoskim veleposlaništvom ter Renault-Revozom potekal poslovni dogodek na sedežu podjetja Renault-Revoz d.d. v Novem mestu.
Državni sekretar Dobran Božič

Državni sekretar Dobran Božič

1 / 3

Na vabilo mag. Dobrana Božiča, državnega sekretarja MZZ, in Kaana Ozkana, predsednika uprave Skupine Renault-Revoz, se je dogodka udeležilo več kot 45 tujih diplomatov – veleposlanikov, ekonomskih svetovalcev in 30 tujih diplomatskih predstavništev, akreditiranih v Republiki Sloveniji.

Izbrani temi tokratnega dogodka sta bili e-mobilnost in predstavitev Skupine Renault-Revoz, največjega slovenskega izvoznika in tudi najpomembnejšo tujo investicijo na področju avtomobilske industrije v Sloveniji.

Goste so uvodoma nagovorili državni sekretar MZZ mag. Dobran Božič, francoska veleposlanica Florence Ferrari in glavni gostitelj dogodka, predsednik uprave Skupine Renault-Revoz d.d., Kaan Ozkan. Sledila je predstavitev skupine Renault-Revoz s poudarkom na novih tehnologijah in digitalizaciji. Izzive e-mobilnosti je predstavil Francois Delion, generalni direktor Renault Nissan Adriatic.

Posebna pozornost v predstavitvi je bila namenjena modelu Renault Clio, ki ga izdelujejo v novomeški tovarni. Ta model je bil proglašen za slovenski avto leta 2020.

Zaključni del obiska je bil namenjen mreženju in neformalnim pogovorom.