Skoči do osrednje vsebine

Javna predstavitev Bele knjige o obrambi Republike Slovenije

Ministrstvo za obrambo je končalo s pripravo Bele knjige o obrambi Republike Slovenije. Belo knjigo o obrambi Republike Slovenije bo Ministrstvo za obrambo strokovni in drugi zainteresirani javnosti ter medijem predstavilo v torek, 21. januarja, ob 12. uri v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije.

Ministrstvo za obrambo je končalo s pripravo Bele knjige o obrambi Republike Slovenije, ki podaja vizijo dolgoročnega razvoja obrambnega sistema Republike Slovenije do leta 2035, z namenom izboljšanja njegove sposobnosti in pripravljenosti za soočenje s spremenjenim in nepredvidljivim mednarodnim varnostnim okoljem.

Bela knjiga je rezultat strateškega razmisleka in opredeljuje skupen pogled na nadaljnji razvoj obrambnih zmogljivosti. Njene usmeritve in ukrepi so izdelani na podlagi strokovnih ocen s ciljem postopnega in dolgoročnega razvoja obrambnega sistema, ki bo zmožen izvajanja nacionalne obrambe in izpolnjevanja sprejetih mednarodnih obveznosti.

Belo knjigo o obrambi Republike Slovenije bo Ministrstvo za obrambo strokovni in drugi zainteresirani javnosti ter medijem predstavilo jutri, v torek, 21. januarja. Javno predstavitev, ki bo v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije (Šubičeva 4, Ljubljana) ob 12. uri, bo vodila državna sekretarka Ministrstva za obrambo mag. Nataša Dolenc.