Skoči do osrednje vsebine

Objavljena dva javna razpisa Slovenskega regionalno razvojnega sklada

Slovenski regionalno razvojni sklad je konec lanskega decembra v Uradnem listu št. 80 objavil nova javna razpisa, in sicer Drugi javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi (PF 1) in Drugi javni razpis za pred-financiranje kmetijskih projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi (PF 2).

Vid Ponikvar: kmetijska pokrajina

Namen drugega javnega razpisa za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi (PF 1) je omogočiti hitrejšo in lažjo izvedbo projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi prejemnikom na območju Republike Slovenije.

Namen drugega javnega razpisa za pred-financiranje kmetijskih projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi (PF 2) pa je prav tako omogočiti hitrejšo in lažjo izvedbo projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi prejemnikom na območju Republike Slovenije.

Tovrstni javni razpisi so lahko eden od možnih virov financiranja (t.j. premostitvenega financiranja) za lažjo izvedbo odobrenih projektov, ki se šele bodo financirali z EU sredstvi. S strani EU proračuna so namreč ti odobreni projekti lahko izplačani šele, ko je projekt zaključen (ali pa vsaj posamezna faza projekta), zato je v tej vmesni fazi premostitveno financiranje za marsikaterega upravičenca lahko bistveno za uspešno izvedbo projekta.