Skoči do osrednje vsebine

Ne pozabite na uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019

Vlogo za vzdrževane družinske člane lahko zgolj preko eDavkov oddate do 20. 2. 2020. Vlogo v papirnati obliki je mogoče oddati do 5. 2. 2020.
V Finančni upravi RS bomo od 6. 2. 2020 dalje v informacijski sistem vnašali podatke iz papirnatih vlog za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane. V času vnosa teh podatkov bo ostal portal odprt tudi za zunanjo javnost. To pomeni, da bodo lahko zavezanci oddali to vlogo preko mobilne aplikacije eDavki ali preko spletnega portala eDavki do 20. 2. 2020.
Vzdrževani družinski člani

Vzdrževani družinski člani | Avtor: Bigstock

Prednost poslovanja preko sistema eDavki:

  • uporabniki eDavkov bodo lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki,
  • vračilo dohodnine 13 dni prej, kot sicer,
  • sodelovanje v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 EUR.

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.

Vlogo lahko zgolj preko eDavkov oddate do 20. 2. 2020
Vlogo v papirnati obliki je mogoče oddati do 5. 2. 2020.

Vlogo je tudi letos mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek  spletnega sistema eDavki. Prednost tega načina je tudi, da boste imeli možnost  uporabe pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki.

Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 EUR.

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki

 Več informacij ...

Mobilna aplikacija eDavki

Mobilna aplikacija eDavki | Avtor: FURS