Skoči do osrednje vsebine

Minister Zajc je sprejel učence, ki so bili 100 dni v istih oblačilih in izpostavil: »Taki otroci, taki učitelji in take akcije spreminjajo svet«

Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je srečal z učenci OŠ Gornja Radgona, ki so mu predstavili projekt »Bodi nežen, planet ti bo hvaležen«. Vsi, ki so sodelovali v projektu so 100 dni nosili iste hlače in majico, s tem pa so opozorili na preveliko potrošnjo za stvari, ki jih ne potrebujemo.

Srečanja so se udeležili učenke in učenci Tian Fras, Tia Petrovič, Zoja Bibič, Julija Fridau Lasbaher, Gal Kuzmič, Alex Wolf, Zara Kristl, Nina Katarina Kozar, Eva Hanc in Lara Lehko. Poleg sta bila tudi ravnatelj šole Dejan Koko in mentorica Vera Garafol.  Poudarili so, da s projektom izkazujejo svojo odgovornost do okolja in da jih ne zanima, česar ne morejo, temveč jih zanima, kaj lahko naredijo. Povedali so: »Že en korak šteje«.

Minister je poudaril, da taki otroci, taki učitelji in take akcije spreminjajo svet. Izpostavil je, da je skrb za naš planet nujnost in otrokom razložil, kako pomembno je vztrajati  pri stvareh, v katere verjameš in se za katere se zavzemaš, ne glede na to, če se občasno srečaš z neodobravanjem okolice.  Minister je otrokom obljubil, da jih bo še to leto obiskal na šoli.

Iskalnik