Skoči do osrednje vsebine

Zaseg večje količine droge na Gruškovju

Uslužbenci Finančne uprave RS so tihotapcu zasegli 40 zavojev marihuane

V petek, 20.12.2019, so uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor opravljali finančni nadzor na območju Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje.
Pri pregledu osebnega vozila znamke Renault Laguna tujih registrskih oznak so uslužbenci Finančne uprave (FURS) opazili določene predelave na levi in desni strani podvozja vozila. Odkrili so prirejen prostor pod sopotnikovim sedežem, v katerem je bilo več paketov zavitih v polivinilasto folijo. V njih so bili posušeni rastlinski delci. Preliminarni test je pokazal, da gre za prepovedano drogo konopljo. 

Uslužbenci FURS so o odkritju obvestili policijo, ki je prevzela nadaljnjo obravnavo. Po pridobitvi odredbe sodišča se je nadaljevala preiskava vozila, v kateri so skupaj sodelovali delavci policije in FURS. Da so lahko odstranili vse pakete iz dvojega dna vozila, so morali odstraniti tudi sedeže. Na pomoč so jim priskočili tudi gasilci, ki so s posegom prerezali dno vozila. Skupno je bilo iz vozila odstranjenih 40 kosov paketov ovitih v folijo.

Zaseg večje količine droge na Gruškovju

Zaseg večje količine droge na Gruškovju | Avtor FURS

1 / 2