Skoči do osrednje vsebine

Premier: Slovenski narod bi tudi danes znal stopiti skupaj in dokazati svojo enotnost

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve ter civilnih žrtev in ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991.
Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru poudaril, da verjame, da je vsak od nas globoko v srcu ponosen, da je Slovenka ali Slovenec ter da bi znali tudi danes v primeru podobnih dogodkov znova dokazati enotnost in stopiti skupaj.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru poudaril, da verjame, da je vsak od nas globoko v srcu ponosen, da je Slovenka ali Slovenec ter da bi znali tudi danes v primeru podobnih dogodkov znova dokazati enotnost in stopiti skupaj. | Avtor: Nebojša Tejić,STA

1 / 3

V nagovoru je poudaril, da verjame, da je vsak od nas globoko v srcu ponosen, da je Slovenka ali Slovenec ter da bi znali tudi danes v primeru podobnih dogodkov znova dokazati enotnost in stopiti skupaj.

»Verjamem tudi, da če bi znova prišlo do podobnih dogodkov, kot so bili takrat, da bi spet znali stopiti skupaj. Da bi se spet povezali in da bi se uprli sovragu, kateremu koli že. Kajti državnost, republika, narod, domoljubje, to so izrazi, ki nikoli ne zastarajo, nikoli ne morejo biti pozabljeni in nikoli ne morejo biti izven trendov, čeprav danes lahko slišimo, da smo te pojme že prešli.«.

Nadaljeval je, da ni naroda ali države, ki da nekaj nase in se ob podobnih praznikih ne bi spomnil na tiste, ki so zaslužni, da smo danes tukaj. »To so tisti, ki so dali največ, kar so imeli. Dali so svoja življenja, bili so ranjeni in imajo zato trajne posledice. Tem smo lahko hvaležni, da smo danes tukaj, da se družimo in da smo med seboj prijatelji. Ti so nam priborili samostojno državo, našo Republiko Slovenijo, na katero smo ponosni in jo imamo radi.«

V nadaljevanju je predsednik vlade povedal tudi, da smo generacija, ki ji je bila dana edinstvena priložnost, prelomiti staro in ustvariti novo, kar se je izkazalo za boljše. »Za državo je 30 let malo. Vendar se je v tem času že marsikaj pokazalo in zagotovo ne moremo reči, da je bilo prej bolje. Danes je v naši državi zagotovo boljše kot prej, zagotovo smo ponosni in hvaležni, da imamo svojo državo. Nihče nam je ne more vzeti. Lahko jo zavržemo samo sami, vendar tega nikoli ne bomo storili«, je sklenil premier.

Zbranim je ob koncu zaželel prijetne praznike in vse dobro v novem letu 2020.