Skoči do osrednje vsebine

Nagrada oblikovalcem projektu, ki je nastal v azilnem domu in na Jesenicah

Društvo oblikovalcev Slovenije je podelilo priznanje Zavodu Oloop, ki je v sodelovanju z Društvom Up z Jesenic izvedel projekt Ženske, ki vezejo pripoved. Projekt o tekstilno duhovnem popotovanju žensk različnih starosti, narodnosti, verskih izpovedi in življenjskih okoliščin je pod okriljem oblikovalsko umetniške skupine Oloop in Društva Up nastajal osem mesecev.

V projekt so vključene pripovedi in ročno delo žensk iz jeseniške Hiše sreče in prosilk za mednarodno zaščito iz azilnega doma v Ljubljani. Projekt se je zaključil konec minulega leta z otvoritvijo velike vezene tekstilne stene in predstavitvijo kratkega filma z naslovom Ženske, ki vezejo pripoved v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani.

Društvo oblikovalcev Slovenije je v mesecu novembru dvanajstič podelilo priznanje »Oblikovalski presežki« za dela slovenskih oblikovalcev, ki predstavljajo ustvarjalne oblikovalske presežke in tako prispevajo k razvoju in dvigu vizualne kulture okolja na različnih področjih oblikovanja. Razstava nagrajenih del je brezplačno na ogled v Cankarjevem domu do 5. januarja.