Skoči do osrednje vsebine

Minister Šabeder na terenu preveril, ali je bilo za varnost v UKC Maribor dobro poskrbljeno

Minister Aleš Šabeder je danes v času detonacije eksplozivnega telesa obiskal Univerzitetni klinični center Maribor. Minister se je na terenu želel prepričati, ali so izvedeni vsi ustrezni organizacijski ukrepi, da je za varnost pacientov, zaposlenih in obiskovalcev kar najbolje poskrbljeno.

Minister za zdravje Aleš Šabeder, direktor UKC Maribor prof. dr. Vojko Flis in vodja Centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl

1 / 4

Evakuacija približno 100 pacientov je potekala nemoteno, prav tako je vodstvo zavoda ustrezno informiralo vse zaposlene o protokolu ravnanja v času odstranitve bombe. Oskrba pacientov ni bila motena, prav tako je bilo primerno poskrbljeno za vse nujne primere. Minister je pohvalil zdravstveno osebje in vodstvo, da so se v teh izrednih okoliščinah dobro organizirali. Uspešno izvedeni ukrepi v UKC Maribor so primer dobre prakse, izkušnje iz tega dogodka bodo služile za pripravo na morebitne druge krizne situacije, za katere si minister želi, da bi jih bilo čim manj.