Skoči do osrednje vsebine

Nagrajenke so se predstavile

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Inštitut za narodnostna vprašanja v Ljubljani sta v sredo, 23. oktobra 2019, v inštitutskih prostorih organizirala predstavitev izbranih nagrajenih del XVII. Nagradnega natečaja za diplomska, magistrska oziroma doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu, ki ga pripravlja Urad.

Navzoče je v imenu gostiteljev pozdravila prof. dr. Sonja Novak Lukanovič, direktorica Inštituta za narodnostna vprašanja, značilnosti natečaja je predstavil dr. Zvone Žigon z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, sodelavka inštituta doc. dr. Barbara Riman pa je povezovala dogodek in moderirala razpravo ob predstavitvah.

Svoja nagrajena dela so predstavile:

Bernarda Volavšek Kurasch, Celovec, Slovenščina v novi srednji šoli – Organizacijski okvir, integrativni pouk in leposlovje (1. nagrada)

mag. Larisa Petrič, Ljubljana, Domači okusi v novih okoljih: Kako in zakaj jih iščemo? (3. nagrada)

Janika Škerl, Nabrežina, Izpeljava komunikacijskega modela posredovanja književnosti na podlagi analize pravljice po Proppovih funkcijah v vrtcu s slovenskim učnim jezikom v Italiji (posebna nagrada)