Skoči do osrednje vsebine

ZPKZ Maribor - zaključna prireditev projekta »Vključujemo in aktiviramo!«

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor projekt »Vključujemo in aktiviramo!«, poteka že tretje leto zapored. V ponedeljek, 21. oktobra 2019 je bila v sklopu projekta izpeljana tudi letošnja zaključna prireditev.

Od začetka delavnic v mesecu januarju do zaključka se je v projektu zvrstilo preko dvajset udeležencev. Na zaključni prireditvi so trije udeleženci skupaj z mentorjem Tonetom Partljičem predstavili lastne izkušnje z branjem literature, povzeli s čim vse so se ukvarjali na delavnicah oziroma kako so le-te potekale: skupno branje odlomkov literarnih del, poezije, ki jim je bila še posebej ljuba, pogovor o prebranih besedilih, srečanje z ilustriranjem, ustvarjanjem stripov pod mentorstvom Zorana Smiljanića, odkrivanjem lastne talentiranosti in interesov.

Zbranim v dvorani so predstavili zunanje goste, ki so jih tekom leta obiskali, s čim so jih navdušili ali jim odprli kakšno novo obzorje. Glasbeno je prireditev popestril Bojan Sedmak, pesnik in kantavtor.

Osrednji gost prireditve Mitja Čander, slovenski esejist, scenarist, dramaturg in odgovorni urednik založbe Beletrina, je nagovoril vse zbrane ter podaril knjižnici zavoda knjige slovenskih avtorjev, ki so izšle pri imenovani založbi.

Z nagovorom o pomenu projekta, ki se je zadnja tri leta odvijal v zavodu Maribor, je prireditev sklenil direktor zavoda Robert Šilc ter se hkrati zahvalil mentorju Tonetu Partljiču za skupno sodelovanje.

 

1 / 2