Skoči do osrednje vsebine

ZPKZ Dob – zaključna prireditev projekta »Vključujemo in aktiviramo!«

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob je od 15. januarja 2019 do 15. oktobra 2019 potekal projekt ''Vključujemo in aktiviramo!''. Gre za štiriletni projekt, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. V zavodu je potekal tudi v letu 2016 in 2018.

Projekt je potekal v obliki tedenskih srečanj in je zajemal literarni del s številnimi zunanjimi gosti, ki ga je vodil mentor Matjaž Pikalo ter likovni del pod vodstvom ilustratorke Samire Kentrić.

V ponedeljek, 21. oktobra 2019 je potekal zaključek projekta v zavodski jedilnici. Na prireditvi so obsojenci, ki so bili vključeni v projekt, predstavili del celoletnega literarnega ustvarjanja, program je popestrila glasbena skupina Autodafë, katere član je tudi mentor Pikalo. Mentorjevi harmoniki in glasu so spremljavo delali še kitara, klavir, tolkala, violina in trobenta. Ogledali smo si lahko skeč z naslovom »Policaj in orodjar«.

Nastopil je tudi Plohl Feliks, ki je bil v preteklosti vključen v omenjeni projekt in nam predstavil svojo knjigo z naslovom ''Vsi moji grehi'', ki je bila izdana v sklopu projekta.

Program je popestrila tudi pesem, katere avtor je obsojenec in jo je zaigral na klaviature, vokalno jo je opremila Vesna Zornik.

Vsi sodelujoči so prejeli potrdila o v projektu in zbornik.  

Zaključne prireditve se je udeležilo 22 obsojencev in gosti, ki so tekom leta prihajali na srečanja ter tako in drugače prispevali, da smo projekt uspešno zaključili.

1 / 4