Skoči do osrednje vsebine

Srečanje državne sekretarke Leskovar z namestnikom pomočnika državnega sekretarja ZDA Boysem

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državna sekretarka Simona Leskovar in namestnik pomočnika državnega sekretarja ZDA za Srednjo Evropo in vprašanje holokavsta Matthew G. Boyse sta potrdila interes za nadaljnjo krepitev sodelovanja med državama in izmenjala poglede na nekatera aktualna regionalna in mednarodna dogajanja.

Državna sekretarka Simona Leskovar in namestnik pomočnika državnega sekretarja ZDA za Srednjo Evropo in vprašanje holokavsta Matthew G. Boyse

1 / 2

Sogovornika sta pregledala področja z možnostmi nadaljnje krepitve bogatega sodelovanja med prijateljskima in zavezniškima državama. Zavzela sta se za realizacijo medsebojnih obiskov na najvišjih političnih ravneh. Poudarila sta pomen tesnega transatlantskega sodelovanja v luči izzivov, ki so pred mednarodno skupnostjo, ter naslovila nekatera pomembna vprašanja za prihodnost Evrope in Zahodnega Balkana. Spomnila sta se tudi na aktualne aspekte sodelovanja v okviru Pobude treh morij.

Državna sekretarka Leskovar je predstavila projekt "mlade veleposlanice", ki ga Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju s tujimi veleposlanicami v Sloveniji izvaja z namenom približevanja vloge in aktivnosti žensk na področju mednarodnih zadev. Ob koncu srečanja je namestnik pomočnika državnega sekretarja Boyse pozdravil dijakinje, ki sodelujejo v projektu, in jim želel veliko uspeha pri nadaljnjem delu.