Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Dobran Božič nagovoril poslovno delegacijo iz Jordanije

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Dobran Božič je danes nagovoril udeležence slovensko-jordanskega poslovnega foruma, ki je potekal v Grand hotelu Union. 10-člansko gospodarsko delegacijo Jordansko-evropskega poslovnega združenja sestavljajo predstavniki podjetij s področja obrambe, varnosti in letalstva, električnih aparatov, prehrambne industrije, pametnih rešitev v energetiki, gradbenih materialov in opreme, kozmetične industrije in zdraviliškega turizma. Poslovni forum je namenjen predstavitvi potencialov sodelovanja na različnih področjih gospodarstva ter mreženju med slovenskimi in jordanskimi podjetji.

Državni sekretar Dobran Božič s predstavniki poslovne delegacije iz Jordanije

1 / 2

Državni sekretar Božič je v nagovoru izpostavil argumente za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Jordanijo, ki jih s svojo strateško pozicijo in prijateljskimi odnosi v regiji ter odprtim tržnim gospodarstvom predstavlja ta država. Državi se zavedata tudi pomena krepitve sodelovanja med pristanišči v obeh državah, pristaniščem Koper in Aqaba, ki predstavljata okno obeh držav v svet. Slovenija se jordanski delegaciji predstavlja kot zelena, kreativna in pametna destinacija, kar si bodo z obiskom slovenskih uspešnih podjetij lahko ogledali jordanski poslovneži. V povezavi s pomenom kreativnosti je državni sekretar Božič omenil letošnji oblikovalski dosežek z rdečo piko nagrajenega podjetja Plastika Skaza in predstavil novembrski Kreativni forum v Ljubljani ter povabil k udeležbi tudi jordanske predstavnike.

V okviru tridnevnega obiska jordanske poslovne delegacije v Sloveniji (7.-9.10.2019) v organizaciji SPIRIT bo potekalo še srečanje na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ostala dva dneva pa sta namenjena spoznavanju nekaterih slovenskih podjetij in sicer Gorenja, Plastike Skaza, Podkrižnik, Kozmetike Afrodita ter Rogaške Slatine.