Skoči do osrednje vsebine

Direktorica vladnega urada sodelovala na konferenci v okviru mednarodnega projekta Utrinki z meja

V okviru mednarodnega projekta ˝Utrinki z meja˝, ki ga sofinancira Evropska unija, je včeraj, 3. oktobra, v Ljubljani potekala konferenca z naslovom Vloga lokalnih skupnosti in drugih deležnikov pri upravljanju z migracijskimi tokovi.

Na konferenci je aktivno sodelovala tudi direktorica UOIM, mag. Katarina Štrukelj, ki je predstavila bistvene točke Strategije Vlade RS na področju migracij - stebra IV: Integracija, ki jo je Vlada Republike Slovenije potrdila in sprejela meseca julija. V predstavitvi je poudarila nujnost proaktivnega sodelovanja vseh deležnikov na področju integracije, povezovanje, realizacijo in implementacijo zapisanega.

Organizatorji konference so ISCOMET - Inštitut za etnične in regionalne študije iz Maribora, v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Občino Črnomelj in Mestno občino Ljubljana, ki je bila pokrovitelj tokratnega dogodka.

Koordinator mednarodnega projekta, v katerem sodeluje več kot 30 lokalnih skupnosti in organizacij civilne družbe iz 13 držav članic EU,  je otoška italijanska občina Lampedusa in Linosa. 3. oktobra so potekale podobne konference tudi v vseh ostalih glavnih mestih EU v spomin na tragičen dogodek pred šestimi leti, ko je pred obalo otoka Lampedusa potonila ladja z begunci in je pri tem utonilo 370 ljudi.