Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje Aleš Šabeder na Evropskem forumu Gastein

Minister za zdravje Aleš Šabeder se je včeraj, 2. oktobra, udeležil Evropskega foruma Gastein v Avstriji. Letošnja tema srečanja je bila "Zdrav odmerek disrupcij. Transformativne spremembe za zdravje in družbeno blaginjo. Minister za zdravje Šabeder je sodeloval v razpravi z naslovom "Spremenimo igro pri neenakostih v zdravju: zakaj je to pomembno in kaj lahko naredimo?", ki jo je organiziral SZO.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je sodeloval v razpravi "Spremenimo igro pri neenakostih v zdravju: zakaj je to pomembno in kaj lahko naredimo?"

Slovenija se zaveda pomena trajnostne, vključujoče in bolj zavestne prihodnosti, v kateri se lahko razvija in uspeva družba kot celota in kjer enakost v zdravju ni le vrednota, ampak tudi dejstvo. Zdaj je izziv za nas v zdravstvenem sektorju, kako pokazati, da vlaganja v zdravstveni sistem, vključno s preventivnimi storitvami in zmanjševanjem neenakosti v zdravju, prispevajo k rasti, trajnostnemu razvoju in blaginji družbe. Kot pri vsaki drugi preobrazbi, so tudi tukaj za prepričanje različnega občinstva ključnega pomena izmenjava dokazov in dobrih praks. Slovenija je junija gostila visoko Konferenco Svetovne zdravstvene organizacije na visoki ravni o enakosti v zdravju v Ljubljani. Prepričani smo, da je zdaj ključni trenutek za sprejemanje pomembnih odločitev in ukrepanje.