Skoči do osrednje vsebine

Minister Bertoncelj na srečanju z novo generalno direktorico Mednarodnega denarnega sklada

Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj se je ob robu slovesnosti ob 60. obletnici delovanja Medameriške razvojne banke v četrtek, 26. septembra, v Washingtonu na spoznavnem srečanju sestal z novo generalno direktorico Mednarodnega denarnega sklada Kristalino Georgievo.

Finančni minister Andrej Bertoncelj in generalna direktorica Mednarodnega denarnega sklada Kristalina Georgieva | Avtor: Ministrstvo za finance

1 / 2

Dr. Bertoncelj je sogovornici na kratko orisal trenutne makroekonomske in gospodarske razmere v Sloveniji, izmenjala pa sta tudi mnenja o razmerah v EU in globalnem gospodarstvu. Zavzela sta se tudi za nadaljnje dobro sodelovanje med Slovenijo in Mednarodnim denarnim skladom.

»Prepričan sem, da je Kristalina Georgieva odlična izbira za vodenje tako pomembne mednarodne organizacije in da jo bo v prihodnjem obdobju, ko nas brez dvoma čakajo številni izzivi, dobro vodila,« je po srečanju ocenil dr. Bertoncelj.

Minister se je ločeno sestal tudi z vodjo misije za Slovenijo pri Mednarodnem denarnem skladu Bernardinom Akitobyjem. Pogovarjala sta se o pripravah na oktobrsko letno zasedanje sklada in o drugih za Slovenijo aktualnih zadevah v tej instituciji.