Skoči do osrednje vsebine

URSJV je sodelovala na strokovno-izobraževalnem dogodku NMP ROGLA 2019

URSJV je sodelovala na XIII. strokovno-izobraževalnem tekmovanju ekip nujne medicinske pomoči »NMP Rogla 2019«, ki je med drugimi vsebinami letos zajemalo tudi odziv na radiološko nesrečo.

Med 12. in 14. septembrom je na Rogli potekalo letošnje že XIII. strokovno-izobraževalno tekmovanje ekip nujne medicinske pomoči »NMP Rogla 2019«, ki je med drugimi vsebinami letos zajemalo tudi odziv na radiološko nesrečo. Za letošnji dogodek so strokovnjaki iz NMP pripravili šest tekmovalnih scenarijev, eden med njimi pa je bil tudi radiološki. Priprav v okviru predhodnega izobraževanja ekip NMP so se udeležili tudi sodelavci URSJV, kjer so na delavnici tekmovalcem podali osnovne napotke in navodila, kako postopati ob tovrstnih nesrečah, sodnikom pa svetovali pri zasnovi meril za ocenjevanje uspešnosti tekmovalcev. Za namen ozaveščanja reševalcev v primeru jedrske ali radiološke nesreče je URSJV pripravila tudi plakate.

Tovrstni dogodki, in dobro medsektorsko sodelovanje, so izjemna nadgradnja znanja ključnih oseb, ki morajo vedeti, kako hitro in učinkovito reševati človeška življenja - tudi med morebitno jedrsko ali radiološko nesrečo.